Lisans Programları Eğitim-Öğretim Planı Değişikliği ve İntibaklar Hk.

Değerli Öğrencilerimiz,

2024-2025 Güz Yarılı itibariyle İşletme Bölümü Türkçe ve İngilizce Lisans programlarının eğitim-öğretim planı değişmiş olup, tüm öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim planına intibakı bölüm tarafından yapılmıştır.

Yeni eğitim-öğretim planına http://www.bologna2024.yildiz.edu.tr/index.php?r=program/view&id=55&aid=46 linkinde yer alan müfredat kısmından ulaşabilirsiniz.

2024-2025 Güz Yarılı ders seçimleri öncesinde ders seçiminde problem yaşamamak adına bölümümüzün Bologna sayfasına ve OBS sisteminde şahsınız için oluşturulmuş müfredat sayfasına başvurunuz.

OBS’de yer alan müfredatınız henüz almamış olduğunuz zorunlu dersleri göstermektedir. Seçimlik ders yükümlülükleriniz ile ilgili dönem bilgisini dikkate almadan özellikle toplam ders sayısını dikkate almanız yeterlidir. Almakla yükümlü olduğunuz seçimlik ders sayıları aşağıda yer almaktadır.

Öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde bu müfredatta yer alan;

• tüm zorunlu derslerle birlikte,
  • 2 adet USS (Üniversite Sosyal Seçimlik),
  • 1 adet UMS (Üniversite Mesleki Seçimlik) ve
  • 15 adet MES (Mesleki Seçimlik) dersini de alıp başarı ile tamamlamaları gerekmektedir.

Zorunlu ders havuzunda yer almakta olan belirli derslerin yarıyıllarında değişiklikler yapılmıştır. Dönem ve yarıyılları değişmiş zorunlu derslerde öğrencilerimizin ilgili dersleri önceki yarıyıllardan alması gerekmektedir.

Ders programlarının yapılandırılması sırasında zorunlu derslerimizde ders çakışmalarını engelleyecek önlemler bölümümüz tarafından alınmıştır.

Başarısız dersler mezuniyet esnasında Öğrenci İşleri tarafından silinmektedir. Öğrencilerin başarısız derslerin silinmesi için ek bir işlem yapmasına gerek yoktur.

Bilgilendirme Toplantısı

Yeni eğitim öğretim planı hakkında bilgilendirme amacıyla 13.09.2024 15.00’de online bir toplantı gerçekleştirilecektir. Toplantı MS TEAMS üzerinden gerçekleştirilecek olup bağlantı aşağıda yer almaktadır. Toplantıya std.yildiz.edu.tr uzantılı adresinizle kaydolmanızı, kayıt formunuza ad-soyad bilgilerinizi tam olarak girmenizi rica ederiz.

TEAMS Bağlantı:

Hepinize yeni eğitim-öğretim döneminde başarılar dileriz.

YTÜ İşletme Bölüm Başkanlığı